Masa Başı Çalışanlar için Önemli Tüyolar

Yaşam2.04.2024 13:40:59
Günümüz iş hayatının en büyük problemlerinin başında uzun süre hareketsiz bilgisayar karşısında çalışmak geliyor. Uzun süre hareketsiz kalmak zaman içerisinde beden sağlığınız için bazı problemlere yol açabilir. Bu sebepten bazı meslek gruplarında;  bilek, boyun, dirsek, göz, sırt ve bel ağrıları baş gösterebilir. Ancak bu sorunların oluşumunu engellemek de sizin elinizde. 

Masa başı çalışırken sağlığınız için dikkat etmeniz gereken bazı konular aşağıdaki gibi;

Bilgisayarınızın göz hizasına olmasına dikkat edin

Çalışırken bilgisayarınızın göz hizasında olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bilgisayarınız göz hizasının daha aşağısında ya da daha yukarısında ise bu durum boyun ağrınıza neden olabilir. Aynı zamanda bilgisayarınız ile göz mesafeniz çok kısa ise göz sağlığınız olumsuz etkilenebilir.

Kendinize göre ergonomik sandalye kullanın

Masa başı çalışırken belinizi desteklemeyen, çok yumuşak ve derin sandalyeler omurganız için zararlı olabilir. O nedenle seçeceğiniz sandalyenin belinizi destekliyor olması sağlığınız açısından daha yararlı olacaktır. Sandalyenizi kendi boyunuza göre ayarlayıp kullanmalısınız.

Doğru oturma pozisyonunu keşfedin

Yarım saatten fazla oturmanın uzmanlar tarafından sağlığa zararlı olduğu tespit edilmiştir. Ama çoğu insan çalışırken uzun süre aynı pozisyonda oturduğunun farkında olmadan mesaisini sonlandırıyor. Ayaklarınızı tam yere basarak ve dik oturmalısınız. Belirli periyotlarla da kısa kısa molalar vermelisiniz.

Düzenli molalarla egzersizler yapın

Masa başı çalışırken her yarım saatte bir mola verip beden sağlığınız için egzersiz yapmak çok önemlidir. Yarım saat aralıklarla gözünüzü 20 saniye kapatmak gözlerinizi dinlendirecektir.  Masanızın etrafında birkaç tur atmak da kan dolaşımınızı hızlandıracağından daha sağlıklı ve zinde çalışmanıza fayda sağlamaktadır.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku