Araç Arızası Durumunda Yapılması Gerekenler

Araç & Sürüş25.03.2023 07:43:44

Araç Arızası Durumunda Yapılması Gerekenler

Araç Arızası Esnasında Yapılması Gerekenler

Araçlar, çeşitli sebeplere bağlı olarak arıza yapabilir. Bazen şehir içi bazen de uzun yolda aracın arıza yapması oldukça olağan bir durumdur. Bu nedenle aracınızın arıza yapması durumunda yapmanız gerekenleri iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir. Bu sayede aracınızın arıza durumunu en az hasar ile atlatabilirsiniz.

1.Paniğe Kapılmayın

Aracınızın arızalandığı yer neresi olursa olsun mutlaka sakin davranmanız gerekmektedir. Yaşadığınız olay herkesin başına gelebilecek türdendir. Bu nedenle ilk olarak sakin bir tutum sergilemeniz oldukça önemli olabilmektedir.

2.Aracınızı Sağa Çekin

Aracınızın arızalandığını hissettiğiniz anda aracı sağa çekmeniz gerekmektedir. Hem diğer sürücüleri rahatsız etmemek, hem de birilerinin size yardıma gelebilmesi için bu adımı atlamamalısınız. Ani fren yapmadan sağa doğru ilerleyin. Dörtlü lambaları yakın ve beklemeye başlayın.

3.Yol Yardımı Çağırın

Aracınızı sağa çektikten sonra ön kaputu açmanız gerekmektedir. Bu adım şart değildir. Fakat böyle bir harekette bulunmanız diğer sürücülerin sizi fark etmesini sağlamaktadır. Bagajınızda arıza ikaz lambası veya sinyali varsa onları da kullanmanız gerekir. Özellikle gece yolculuklarında bu faydalı olacaktır. Ardından yol yardımı çağırmalı, sakince yardım ekiplerinin gelmesini beklemelisiniz. Eğer kasko yaptırdıysanız, kasko şirketinizi arayarak yardım bekleyebilirsiniz. Bereket Sigorta'nın kasko hizmetinden faydalanarak acil durumlarda yardım alabilirsiniz.

Araç Arızası Sonrasında Yapılması Gerekenler?

Aracınız arıza yaptığında ilk olarak hangi nedenden ötürü böyle bir durum ile karşılaştığınızı bilmeniz gerekmektedir. Aracınızın arıza yapmasının nedeni bakım ve onarım ile alakalı bir problem ise aracınızı satın aldığınız firmayı arayarak yardım talep edebilirsiniz. Eğer, aracınızın arızalandığı yer çağrının kapsama alanı dışında olduğu bir yer ise dörtlüleri yakarak diğer sürücülerden yardım beklemeniz gerekmektedir. Ayrıca, eğer civarda yerleşim birimleri varsa oralara uğrayarak yardım talep edebilirsiniz. Duruma göre; jandarma, polis ya da acil numaraları da arayabilirsiniz

Araca Sigorta Yaptırmak Gerekli midir?

Aracınızın tüm sigorta işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Bu sayede aracınız ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda sigortacılık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Araca Hangi Sigortaları Yaptırmak Gerekir?

Araca yaptırılması gereken başlıca sigortalar; araç sigortası, trafik sigortası ve kasko sigortası olarak sıralanabilir.

Araç sigortası, aracınızda tam bir koruma sağlamak için oldukça gereklidir.

Trafik sigortası; zorunlu olması ile birlikte herhangi bir kaza durumununda bir kişinin yaralanmasına, ölmesine ya da araçların zarara uğramasına karşın güvence sağlaması nedeni ile oldukça önemlidir.

Kasko sigortası ise; aracın hem sürüş halindeyken, hem de park halindeyken korunmasını sağlamaktadır. Aracın kaza yapması, yanması, çizilmesi ya da farklı bir durumla karşı karşıya kalması nedeniyle uğranan maddi hasarın sigortalı kişiye ödemesi kasko sigortası ile verilmektedir. Bu sayede aracınız arızalandığında da kasko sigortası ile maddi açıdan gereken tüm işlemlerin yapılması sağlanabilmektedir.

Bereket Sigorta, tüm sigortacılık işlemlerinizin güvenle yapılmasını sağlamaktadır. 1995 yılında kurulmuş olan Bereket Sigorta şirketi sayesinde seyahatlerinizi hem uzun hem de kısa mesafelerde güvenli hale getirebilirsiniz.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku