Tramer ve Tramer Sorgulama Hakkında Her Şey - Bereket Sigorta ve Emeklilik

Sigorta22.10.2022 12:17:50
Tramer ve Tramer Sorgulama Hakkında Her Şey
 
Tramer nedir, ne için kullanılır, Tramer sorgulama nasıl yapılır, Tramer kaydı ne işe yarar gibi sorular, aracına sigorta yaptırmak isteyenler için merak edilenler arasında yer alıyor. Açılımı, Trafik Sigortaları Birliği Merkezi olan kurum, tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri bankası görevi görüyor ve SBM olarak da biliniyor. 2003 yılında kurulmuş olan kurumun asıl amacı trafik sigortalarına dair yapılan işlem ve evrakların dijitalleştirilmesi. Bu bilgi merkezi üzerinden birçok bilgiye hızlıca ve kolaylıkla ulaşabilmek mümkün. Bir aracın başından geçmiş olan her şey bu sistem aracılığıyla öğrenilebilir.

Tramer sorgulamasıyla ne tür bilgilere ulaşılabilir?
Tramer sistemiyle sorgulama yaparak araçla ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün. Bu bilgiler arasında aracın kaza yapıp yapmadığı; yaptıysa hasarın boyutu, eksper raporu, tarafların kusur oranı; sigortası var ise poliçe başlangıç ve bitiş tarihi gibi birçok detay yer alır. En çok öğrenilmek istenenler arasında aracın kaza yapıp yapmadığı, eğer yaptıysa da parça değişimi olup olmadığıdır. Bunun için eksper raporu (ERP) sorgulaması yapılır. Bu bilgilerin tamamı araç alımlarında aracı satın alan kişi için oldukça önem taşır. Bu sorgulamaları yapabilmek için araca ait bazı bilgilerin elinizde bulunması gerekir.

Tramer sorgulaması yaparken hangi bilgiler isteniyor?
Sorgulama yapabilmek için aracın plaka numarası, sigortanın yapıldığı sigorta şirketi, poliçe numarası, yenileme numarası, bitiş tarihi, motor ve şasi numarası gibi bilgiler istenir.

Tramer ile yapılabilecek sorgulama türleri nelerdir?
Trafik Sigortaları Birliği Merkezi’nin sunduğu hizmetlerle yapılabilecek sorgulamalar şu şekildedir:

  • Araç hasar kaydı sorgusu,
  • Mağdur bilgileri sorgusu,
  • Trafik poliçesi sorgusu,
  • Araç kasko poliçesi sorgusu,
  •  Eksper raporu sorgusu,
  •  Kaza tespit tutanağındaki kusur oranları


Tramer sorgulaması nasıl yapılır?
Tramer sistemini kullanırken SMS ile, çağrı merkezini arayarak ya da internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilme seçeneğine sahipsiniz.

SMS ile tramer sorgulama yaparken aracın kaza dökümünü öğrenmek için 5664 numarasına araç plakasını boşluk olmadan göndermeniz yeterlidir. Tüm bilgiler SMS olarak cep telefonunuza gelecektir.

SMS ile eksper raporu sorgulaması yapmak için 5664 numarasına PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARIHI yazıp SMS göndererek belli bir tarihte yaşanmış bir kazada oluşmuş olan hasar ve parça değişimi bilgilerinin tamamına ulaşabilirsiniz.

Bunların dışında SMS aracılığıyla şasi numarasını kullanarak da sorgulama yapabilirsiniz. 5664 numarasına HASAR boşluk S boşluk ŞASİ NUMARASI yazıp göndererek aracın kaza ve hasar dökümüne ulaşmanız mümkün.

Bunların dışında 11890 Alo Hasar çağrı merkezi numarasını arayarak da tüm sorgulamaları yapabilirsiniz. Aynı zamanda SBM’nin Sigortam360 adlı web sitesi üzerinden tüm online işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku