Check up Nedir? Faydaları Nelerdir?

Sağlık26.04.2023 09:20:32

 

 

Check up Nedir? Faydaları Nelerdir?

Günümüz koşullarında, iş yükü yoğun olan ve sağlık kontrollerini aksatmadan yaptırmak isteyen kişiler, check up nedir, sorusuna yanıt aramaktadır. Check up ne demek, check up’ın faydaları nelerdir ve check up nasıl yapılır, sorularının yanıtını yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Check-up Nedir?

Bireyler, check up ne demek sorusu karşısında tereddüt yaşamakta, check-up'ın sağlık sorunları baş gösterdiğinde uygulandığını sanmaktadır. Halbuki check-up, herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı durumlarda da yapılabilen, genel ve periyodik sağlık taramalarıdır. Check-up; kalp-damar ve kanser gibi birçok hastalığın erken tanısı için kişiye özel olarak yapılmaktadır. Check-up uygulamasında gerekli tahliller ile birlikte tansiyon, boy ve kiloya da bakılmaktadır. Yapılacak diğer işlemler, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre değişmektedir. Full check up hizmeti, erken tanı ve tedavide önemli rol oynamaktadır. Full check up’ın yanı sıra, birçok hastanede farklı check up tarama paketleri bulunmaktadır. Hangi paketin kişiye uygun olacağı yaş, cinsiyet, genetik hastalık ve çevresel etkiler vb. faktörlere göre belirlenmektedir.

Check-up’ın Faydaları Nelerdir?

Check-up, hastalıkların erken tanısı için önemli bir sağlık kontrolüdür; bunun yanında, hastalığın tüm vücuda yayılmadan ve vücudu etkisi altına almadan tedaviye başlanması için de oldukça mühimdir. Ayrıca, yapılacak check up ile birlikte ileride herhangi bir hastalığa sebep olacak sorunların neler olduğu da öğrenilmektedir. Erken tedavi ile söz konusu hastalığı ortadan kaldırmak mümkündür. Bu taramalarda, kişinin yaşına ve cinsiyetine uygun check-up seçenekleri bulunmaktadır. Check-up'la birlikte çevresel faktörlerin yanı sıra, kişinin ailesinde bulunan genetik ve kronik hastalıkların uygulamanın yapılacağı kişide bulunup bulunmadığı da öğrenilmektedir. Böylece, doğru tanı konmakta ve uygun bir tedavi şekli belirlenmektedir. Yılda en az 1 kere yapılacak check-up sayesinde bir önceki yıl ile kıyaslama yapılarak oluşan değişimler hakkında bilgi alınabilmektedir. Bu sayede kişi, check-up sonucuna göre, hekimi aracılığı ile dikkat etmesi gereken hususları öğrenebilmektedir.

Kimler Check up Yaptırmalı?

Hastalıkların tanı ve tedavisinde tahlillerle birlikte kişinin genetik bir hastalığının olup olmadığı da göz önünde bulundurulmaktadır. Check-up işleminde ailesinde kalıtımsal hastalık olan kişilere uygun tedaviler belirlenmektedir. Ayrıca; şeker, kalp ve tansiyon gibi kalıtımsal hastalıklar için kişi, check-up uygulamasını ihmal etmemeli ve yılda en az 1 kez olacak şekilde check-up yaptırmalıdır. İş yoğunluğu bulunan ve stres altında olan kişilerin check-up yaptırarak ortaya çıkabilecek hastalıkların önüne geçmelidir. Ayrıca, 40 yaş üstü erkekler prostat ile ilgili oluşabilecek rahatsızlıklar ile ilgili önlem almak; 40 yaş üstü ve altı kadınlar jinekolojik rahatsızların önüne geçmek ve bu konuda tedbir alabilmek için yılda en az 1 kere olmak üzere check-up yaptırmalıdır.

Günümüzde, birçok kişi check up fiyatları konusunda bilgi sahibi değildir, bu yüzden check up yaptırmamaktadır. Ancak sahip olunacak sağlık sigortası seçenekleri ile check up gibi kapsamlı sağlık taramalarından kolayca faydalanılabilmektedir. Detaylı bilgi için Bereket Sigorta ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

En çok Okunan Haberler

DUYURU

Bereket Sigorta & Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş 2023 Yılı Genel Kurul İlanı

Devamını Oku